12. maj 2018 arkiv

Aftenens film: Piraterne og Salazars Hævn

12. maj 2018

I går fik jeg omsider set femte episode af filmskrønen om Piraterne fra Caribien med Johnny Depp i hovedrollen som ærkepiraten Jack Sparrow. Det er flere år siden, jeg så fjerde afsnit. Og med mindre hukommelsen svigter, så lever femte episode godt op til de forventninger, man kan og skal have til en historie om pirater. Et fantasifuldt plot om Poseidons tregaffel, der kan ophæve alskens forbandelser, bl.a. over to af de medvirkendes fædre, der synes fortabte for altid.

Og jagten på gaflen afvikles med al den kulørte dramatik, som handlingen og computergrafikken muliggør. Visuelt flot og fantasifuldt er det. Og handlingen er rørt godt sammen af lige dele spænding, dramatik, romantik, humor og opfindsomhed. Og måske lykkes det oven i købet skaberne af filmen at holde en kattelem åben for endnu en episode…

Og femte afsnit er også det afsnit, hvor rullesten Keith Richard afløses af beatle-Paul McCartney i en kort, men ganske vellykket rolle som Uncle Jack.

Nostalglimt: Varmedunk

12. maj 2018

Jeg kan svagt huske, at min mor stillede varmedunken ind under min dyne, så sengen blev varmet op, inden man skulle i seng. Den fulgte mig nogle år. Nu er den nyttige varmedunk åbenbart blevet reduceret til at være “dekorationsgenstand” inde og ude.

The Doors som pubrock

12. maj 2018

Dr. Feelgood har kastet sig over the Doors’ “Been down so long” (fra L. A. Woman). Og det forvandler Doors bluesede udgave til regulær britisk pubrock.

I skole hos Courtney Barnett: Sunday Roast

12. maj 2018

Courtney Barnett fortsætter med at hakke sit nye album op i små bidder til lytterne. Og denne gang nøjes hun ikke med det, men giver også et grundkursus i, hvordan sange spilles.