3. juni 2018 arkiv

nostalglimt: skolegårdens vandpumper

3. juni 2018

Det er nok den aktuelle sommervarme, der her har sneget sig op mod de 30 grader, som fik mig ledt på sporet af barndommens skolegård med dens vandpumper (hed de mon det?). Altså de drikkeanordninger, som skolebørne kunne bruge i frikvartererne, når de blev tørstige. De var sådan indrette, at man med et let tryk på den cirkulære hane kunne få det kolde vand til at springe op i midten af hanen. Sådan som man ser på fotoet ovenfor.

Jeg kan huske den helt vidunderlige fornemmelse af at slukke sin tørst ved de haner. At de også blev brugt til at give de mindre skolebørn “buksevand” var en hel anden snak. Det skete heldigvis ikke for mig. Sikkert fordi jeg var en stor knægt, som man ikke bare sådan kunne hundse rundt med efter forgodtbefindende.

Nu er “vandpumperne” nok en saga blot de fleste steder. Ungerne har deres egen personlige plastikvandflaske med i skoletasken eller en købevand. Hvilket på alle måder er et tilbageskridt. Jeg havde fornøjelse af “vandpumperne” i Vestre Skole, Sædding Skole og på legepladsen i byparken i Esbjerg. En af de ting, man har glemt, man kan huske, som Ove Dahl skrev i sin serie om årtierne efter Besættelsen.

Dagens Paul Simon: The Boxer

3. juni 2018

Johnny Reimar – 75

3. juni 2018

Johnny Reimar (egl. Reimar Kristensen) fylder 75 år i denne måned. Nærmre bestemt den 12., hvis eller wikien er til at stole på. Og på sit cv kan han skrive meget, bl.a. sanger, guitarist, producent, tv-medarbejder, tekstforfatter og meget mere. Han begyndte i pigtrådsmusikken, men fulgte med over i dansktoppen, da den bølge ramte dansk pop. Og lille fregnede Louise fik selskab at tyrolerhatte, smølfer og andet godt i den boldgade. Og Reimar fik succes.

En anden side er hans arbejde for den knap så poppede musik, fx promoveringen og produktionen af Savage Rose, Ache og – ja – Gnags. Reimar, der stadigvæk er aktiv sammen med Clifters, har spændt vidt og er næste et billede på, hvor sammensat en størrelse populærmusikken er i Danmark.

Reimar på tuben