10. juni 2018 arkiv

Slik og stik

10. juni 2018

I januar i år døde bluessangerinden Denise Lasalle, 78 år gammel. Hun nåede at overtage Koko Taylors øgenavn, Queen of the Blues. Men alligevel har jeg ikke lyttet ret meget til Denise. Og det er nok en undladelsessynd, der skal rettes lidt op på med tiden.
Denise var ikke en bluessangerinde, der lagde beslag på hitlisterne, men mere en af den slags, der havde en fast følgeskare og blev anerkendt af andre kunstnere og musikskribenter.
Her er hun med en frivol sang, der rammer en pæl gennem den tvetydighed, som bluessanger (og for den sags skyld: pop- og rocksange) ofte ekscellerer i. Her tales der rent ud af posen, hvis I forstår, hvad jeg mener.

Bare en sindstilstand

10. juni 2018
Can you hear me
That when it rains and shines
It’s just a state of mind
Can you hear me
Can you hear me

Ja, og så kom der lidt regn. Hunden og jeg gik over det høje, våde græs, medens det langsomt og stille silede ned over os. Den af mange efterlyste regn. Og græsset nyder godt af den og grønnes lidt. Og håret bliver vådt, og tøjet. Men pyt. Sommertøj og sommerhår tørrer hurtigt. Og så hjem og finde videoen med Beatles og “Rain”, der er min regnsang gennem alle tider. Can you hear me?!