19. juni 2018 arkiv

Peter Ingeman – øjebliksbilleder af en musiker

19. juni 2018

PETER INGEMANN from Ronni Skovmand on Vimeo.

Jeg iler med at dele denne lillebitte, fine film om og med Peter Ingeman (præsentation burde være unødvendig). En film, der let kunne forsvinde i den billedstrøm og -storm, vi dagligt udsættes for. Men det ville være synd, for den fortæller noget godt om Ingeman – musikere, revisoren og meget mere.

Løftet – Springsteenspor

19. juni 2018

Nej, Springsteen har endnu ikke sluppet afspilleren. Og her er han med “The Promise” fra overskudsboksen Tracks, der netop oser langt væk af det kreative overskud Springsteen havde, da han lavede Darkness-pladen.

Peter Belli – 75

19. juni 2018

[Fotoet er lånt fra Bellis egen hjemmeside]

I dag runder Peter Belli et skarpt hjørne. Han bliver 75 år. Og som fortalt her i bloggen, så har han afviklet sin afskedsturné og vil hellige sig sin familie og sine andre interesser.

Peter Belli og Les Rivals var det nærmeste jeg kom – i tresserne – på et dansk idol. Det var dem, der fik reserveret en plads blandt idolplakaterne af Rolling Stones, Pretty Things, Kinks og de andre britiske R&B-influerede bands. Og selv om Belli gennem årene har holdt fanen højt og leveret rock med saft og kraft lige til det sidste, så er det stadigvæk de allerførste indspilninger i pigtrådsperioden, der står mit hjerte nærmest. Meget af det er nostalgi, men det handler også om den særlige umiddelbarhed og intensitet, der var dengang, hvor ungdommen opfandt musikken igen under navnet pigtrådsmusik.

Peters otium skal være ham velundt, men hans stemme vil nu være savnet i koret af danske rocksangere en tid endnu…

Og fra Peters hjemmeside låner vi videoen med “Hvis jeg nu var arbejdsløs” fra den periode, hvor Belli dyrkede dansktoppen på sin helt egen måde.