26. juni 2018 arkiv

The Kinks er tilbage…

26. juni 2018

Man tror næsten ikke sine egne øjne, når man læser, at ‘the Kinks officielt er tilbage’ Efter et par årtiers rygter og historier om brødrene Ray og Dave Davies broderlige uoverensstemmelser og uforligbarhed, så fortæller Ray Davies nu, at han er i studiet med brodermand og bandmedlemmet Mick Avory og at de er i gang med en ny plade. Man ved næsten ikke om man skal le eller græde. Men vi får se, hvordan det går med genforeningen…

50: The Rascals – Time Peace

26. juni 2018

Samtidig med Beach Boys Friends udkom Time Peace: The Rascals Greatest Hits. Når den er værd at nævne, så skyldes det dels, at pladen blev Rascals største salgssucces på LP-området og dels, at det er den eneste hitopsamling, de udgav medens bandet var aktivt.
Pladen leverer et repræsentativt tværsnit af bandets kreative periode fra at være The Young Rascals til at blive The Rascals. Og det siger ikke så lidt, for Rascals var det nærmeste amerikanerne kom deres udgave af the Beatles, som Torben Bille har været inde på. Da Rascals pop var bedst – dvs. inden de lod sig forføre af de nye eksperimenterende tendenser i tiden – var de i kategori med Beatles, Byrds og Beach Boys. Men de forblev lidt en amerikansk hemmelighed uden for USA. Det kan denne opsamlig dog gøre noget ved, hvis man giver den en chance. Og den holder, selv om der er gået et halvt århundrede.