28. juni 2018 arkiv

Ray Davies er – the Kinks

28. juni 2018

Som sagt er The Kinks tilbage, i følge britiske aviser. Og så er spørgsmålet: Holder det? Uden at forfalde til nostalgiske drømmerier om dengang de var unge og trykkede den af, så tror jeg, det nok skal gå. The Kinks har altid, i bund og grund, været Ray Davies. Sangskriveren og kapelmesteren. Det var hos ham det begyndte og sluttede og nu begynder igen. Hvis han kan levere varen – gode sange – så skal projektet nok holde vand. Og hans seneste soloudspil tyder på, at han stadigvæk kan håndværket.

I read the news today, oh boy

28. juni 2018

Det er sommer- og agurketid. Mon ungdommen ved, hvad agurketid betyder i disse SoMe-tider? Når man ikke læser aviser på gammeldags facon (med papir, tryksværte osv.) og sikkert heller ikke i digital form. For man får jo nyhederne fra nettet, ikke?
Jeg er så gammel, at jeg stadigvæk holder avis på gammeldags facon. Det er både dyrt og besværligt, men sådan har det været siden jeg flyttede hjemmefra i 1973 og abonnerede på Information. Nogle gange hele tiden, andre gange i løssalg. Det var dengang, der var aviskiosker til – også uden for byens centrum. Siden kom jeg på min (ud)dannelsesrejse forbi den lokale journalistskole og dér inficeret med avisvirusset. Man holder da avis…
Og stadigvæk er der agurketid, hvor aviserne slækker lidt mere på nyhedskritierierne og lader småtterier slippe igennem nåleøjet til aviserne spalter. Og det er, som det altid har været, slapt. Som en agurk, der har ligget alt for længe i køleskabet.
Og her skulle der så komme en længere kritik af min yndlingsaversion – journalistikken. Men det er som sagt agurketid, så derfor slipper den denne gang. Oh boy.
[Fotoet er mit eget, og dem vil der nok komme nogle stykker af den nærmeste tid…]