7. juli 2018 arkiv

Festivaltid

7. juli 2018

Det er festivaltid. Men jeg har befundet mig langt væk fra enhver festival, ja enhver fest, vel egentlig. Men alligevel var der musik i nabolaget forleden, hvor jeg opholdt mig et sted på vestkysten, langt fra casa. Selveste Birthe Kjær underholdt de lokale på torvet. Selv om jeg var lidt fristet (har aldrig oplevet ikoniske Kjær på en scene), så holdt jeg mig langt væk og dyrkede andre sysler end de musikalske.

Selv om jeg har haft og har den allerstørste respekt for Kjærs professionalisme og popularitet, så har hun aldrig været min musikalske kop te. Selv om jeg bestemt har mine “skyldige glæder” udi dansktopop, så har jeg for det meste haft andre, sære musikalske interesser.

Vesterhavsvåd

7. juli 2018

I år lykkedes det mig så at komme ud at bade i Vesterhavet. Lige siden jeg flyttede til Aarhus har jeg haft en ambition – eller måske snarere en drøm – om at at bade i Vesterhavet mindst en gang om året. Men det er ikke altid gået sådan. Livet slår sine volter, og nogle gange lykkes det bare ikke.

Men i år altså. Oven i købet hele to gange. Og selv om jeg bor ganske tæt ved vandet – på østkysten – så er det, for en gammel Esbjergdreng, noget ganske særligt at dykke ned i det friske Vesterhav med dets bølger og friske, salte energi. Det er som at vende tilbage til noget oprindeligt og smage på barndommens salte drik.

Sangen nedenfor har kun en meget indirekte relation til min sommeroplevelse…