10. juli 2018 arkiv

Dick Cavette Show præsenterer: Joni Mitchell og Jefferson Airplane

10. juli 2018

En af fordelene ved sitet Youtube – alle dets ulemper og problemer ufortalt – er, at der løbende dukker gamle digitaliserede film og tv-optagelser, der måske ellers ville være gået i glemmebogen eller være støvet til som gamle VHS-bånd hos privatpersoner. Således faldt jeg tilfældigvis over ovenstående indslag fra The Dick Cavette Show, der løb over de amerikanske tv-kanaler fra marts 1968 til december 1986.

Cavette var som mange andre tv-shows-moderatorer en mand, der blandede lige dele underholdning og snak. Blot var han lidt mere intellektuel end gennemsnittet. Og han blev kendt langt ud over USAs grænser. Jeg kan ikke helt huske, om der blev vist afsnit af showet på DR, men i hvert fald blev han en kendt figur, blandt andet i kraft af alle de kendte kunstnere, han havde med i sit show. Som fx Mitchell og Airplane.

PS. Flere af showets episoder er blevet udsendt på DVD, fx et lille bokssæt med undertitlen “Rock Icons”, der bl.a. indeholder ovenstående klip.

50: Farvel – Cream

10. juli 2018

Dagen i dag er halvtredsåret for Creams bebudede opløsning. Selv om bandet ville fortsætte det meste af 1968 ud, så meddelte Eric Clapton den 10. juli, at trioen havde “mistet retningen”. Samarbejdet mellem de tre musikere havde længe været præget af uoverensstemmelser, som man diplomatisk kalder det, når egoer brager sammen.