12. juli 2018 arkiv

28 grader Celsius

12. juli 2018

Med 28 grader i skyggen og en fugtighed på små 33%, så er der vel ikke noget at sige til, at mange aktiviteter går lidt i stå. Inklusive den intense dyrkning af de sociale medier. Bloggens besøgstal falder en anelse, medens nyhedsagurkerne vokser sig store og vandholdige. Også i musikkens verden er der lidt stille, hvis vi lige ser bort fra alle de festivaler, der afvikles i næsten hver eneste krog og afkrog af lille Dannevang. Jo sommeren er over os, vi brokker os alligevel (og glemmer fuldstændig, hvor gråt, vådt og koldt det var i vintermånederne…).

Det er for alvor sommer og tid til at dyrke alle de gamle sommersange…

50: Da Judith gik sin solovej…

12. juli 2018

Da Judith Durham på denne dag for halvtreds år siden gik solo, satte hun et foreløbigt punktum for en australsk pop-export-succes (gruppen er siden blevet gendannet i flere ombæringer). Som det kvindelige og vokale centrum i gruppen The Seekers, havde Durham været med til at sætte Australien på popmusikkens verdenskort og bane vejen for navne som The Bee Gees, Olivia Newton-John, Kylie Minoque osv.

Og med deres sans for rigtig gode, iørefaldende popsange fandt Seekers hurtigt en plads i mit pophjerte (via Mylius’ flittige markedsføring på dampradioen). Og jeg har svært ved at forestille mig et poparkiv uden en opsamling med bandets bedste numre.

50: Da Blomsterpistolen skød

12. juli 2018

Vi skal ikke glemme de danske album, der udkom i 1968. Og for et årstid siden kom et af dansk rocks hovedværker, Young Flowers Blomsterpistolen. Musikken var noget så utraditionelt som musik til en tv-serie, lavet af selveste Thomas Vinding. En syret historie om nogle fremmede væsner fra det ydre rum som skyder med blomster for at ramme danskernes bevidsthed. Altså en slags hippiehistorie.

LP-pladen blev et af de første danske eksempler på syrerock, men stadig med et – for Young Flowers karakteristisk – bluesrockpræg. Vinylen er i dag samlerobjekt, men i 1997 blev pladen genudgivet på CD sammen med gruppens No. 2 og et par sange fra filmen Stille dage i Clichy. Og siden er Blomsterpistolen genudgivet som alene-CD i bokssættet Dansk Rock Historie.