18. juli 2018 arkiv

Ian “Rullesten” Stewart – 80

18. juli 2018

Selv om manager Andrew Loog Oldham ikke ville have Ian Stewart med i Rolling Stones, fordi han ikke passede ind i det image gruppen skulle have, så forblev grundlæggeren og pianisten en væsentlig del af bandets entourage som turmanager og pianist. Og de andre satte stor pris på den venlige og bundmusikalske Stewart, der i dag ville være blevet 80 år, hvis ikke han allerede var død i en alder af kun 47 af et hjertetilfælde. Mick Jagger citeres for at sige, ved vennens død:

“He really helped this band swing, on numbers like ‘Honky Tonk Women‘ and loads of others. Stu was the one guy we tried to please. We wanted his approval when we were writing or rehearsing a song. We’d want him to like it.”

50: Grateful Dead – Anthem of the Sun

18. juli 2018

Ja da. Dagens 50-års pladejubilar er Grateful Dead og deres andet officielle album Anthem of the Sun. Pladen er en hybrid af studie- og liveoptagelser. Man har brugt det bedste fra liveoptagelserne til at klippe ind i studieoptagelserne. Så pladen er hverken fugl eller fisk, men det samme kan man jo sige om bandet, der var på evig turné og især lever for eftertiden på de utallige liveoptagelser, der findes.

Pladen er også en juvel i pscychedeliaen. Og hvis man kan nøjes med en enkelt eller to plader med De Taknemmelige Døde, så er Anthem et godt bud. Her finder man alle de kvaliteter, der prægede Grateful Dead. Og – pladen er selvfølgelig udsendt i en jubilæumsudgave.