24. juli 2018 arkiv

49 år senere: Over Abbey Road

24. juli 2018

En af ugens “virale” begivendheder var, da Paul McCartney gik over fodgængerfeltet på Abbey Road. Det ikoniske felt, der pryder albummet Abbey Road. Macca var på vej til studierne for at give en “intim koncert” og datteren Mary filmede farmands skridt over de hvide streger…

Marcella Detroit eller…

24. juli 2018

Måske er jeg stødt på navnet Marcella Detroit engang, men jeg har ingen erindring om det. Men jeg stødte igen på det via nogle kringlede søgninger på nettet og et rockleksikon. Og til min overraskelse afsløredes det, at denne Marcella ikke er en frøken hvem-som-helst. Den nu 66-årige musiker, sangskriver og sangerinde kalder sig også Marcella Levy – og derfra var der ikke langt til aliasset Marcy Levy. Og pling sagde det så i mit hovede. Det var jo hende, der sammen med  selveste Eric Clapton skrev sangen “Lay down Sally” på Slowhand.

Men her stopper det ikke. Det viser sig, at hun har spillet en vigtig rolle hos Clapton i hans tidlige solokarriere, hvor hun bl.a. var med i bandet Julia, der varmede op for Clapton, og sang backing på albummet There’s one in every crowd. Ud over at sam-skrive ovennævnte perle, “Lay down Sally”, sang hun også backing på Claptons store hit “Wonderful tonight”.

Men hendes virke stopper slet ikke med Clapton. Hun har sunget for og skrevet sammen med en lang række andre, store kunstnere, fx Aretha Franklin, Burt Bacharach, Carole Bayer Sager, Stanley Clarke, Chaka Khan, Belinda Carlisle, Al Jarreau. og ikke at forglemme Elton John.

Ud over at have alle disse berømtheder som legekammeratier, har hun udsendt en lille snes soloalbums og var med i duoen Shakepeare’s Sisters med Bananarama-medlemmet Siobhan Fahey. Og de har udgivet to absolut lytteværdige popalbums.

Hvorfor Marcella aldrig er blevet et rigtig stort navn, kan godt undre en lidt, når man betænker talentet og det imponerende CV. Men på den anden side, så er der ingen retfærdighed til – heller ikke rocken – og specielt ikke, når man tilhører spindesiden.

Endnu en Clapton-Levy-sang: