29. juli 2018 arkiv

Luk dine øjne

29. juli 2018

A propos “Rain”, så er der sange, der rammer en mere end andre. Sange, der har en særlig magi i kraft af melodi, arrangement, tekst og så videre. Og jeg sidder her i heden og håber, at der fortsat vil være nye sange, der kan røre mig på samme måde som fx Beatles’ “Rain” eller James Taylors “You can close your eyes”, som han her synger såre smukt sammen med sin ex-kone Carly Simon.

Oprindeligt var sangen gemt af vejen som B-side til Taylors fortolkning af Carole Kings “You got a friend” (også en såre dejlig sang). Men den kunne ikke holdes nede og er siden blevet fortolket af mange store kunstnere.

Men det var slet ikke James, der først indspillede sangen. Det var derimod hans søster Kate på hendes debutalbum Sister Kate:

Skybrud

29. juli 2018

Den store ordbog forklarer, at skybrud er ”

regnvejr hvor der på kort tid falder store mængder nedbør“. Og i går fik et skybrud her over casa. Min  ven hunden, der ellers har nedlagt protest mod længere gåture i den lumre hede, vågnede op med et og insisterede på, at vi to gik en tur. Og det gjorde vi så. Jeg tog en lille sort paraply med og så gik vi en tur, hvor han fik lov til at blive gennemblødt, fik tisset igennem og snust til alt det, der er værd at snuse til, når man er en vaks hanhund. Og luften blev renset, sådan som den gør, når regnen vælter ned. Og en mild friskhed bredte sig for en kort stund. – Og selvfølgelig, selvfølgelig dukkede Beatles og deres “Rain” igen igen op på min indre pladespiller. Den sang har en særlig plads i mit musikhjerte. Ikke fordi det er den bedste Beatlessang (for hvordan kan man måle det?!), men fordi den rammer noget dybt derinde i hjernen og hjertet.