31. juli 2018 arkiv

Sommer i byen

31. juli 2018
Hot town, summer in the city
Back of my neck getting dirty and gritty
Been down, isn’t it a pity
Doesn’t seem to be a shadow in the city
All around, people looking half dead
Walking on the sidewalk, hotter than a match head
But at night it’s a different world
Go out and find a girl
Come-on come-on and dance all night
Despite the heat it’ll be alright
And babe, don’t you know it’s a pity
That the days can’t be like the nights
In the summer, in the city
In the summer, in the city
Cool town, evening in the city
Dressing so fine and looking so pretty
Cool cat, looking for a kitty
Gonna look in every corner of the city
Till I’m wheezing like a bus stop
Running up the stairs, gonna meet you on the rooftop
But at night it’s a different world
Go out

Nej, det er bestemt ikke sommernatten i Højbjerg anno 2018 John Sebastian fantaserede om i 1966. I nyhederne kan man læse at netop Aahusområdet var det sted i Danmark, hvor temperaturerne var højest natten til i dag. Den hidtil varmeste nat. Omkring 20 graders Celsius kom temperaturen op på.

Normalt sover jeg som en sten, men måtte vågne i nat for at drikke vand fra hanen og sidde på sengekanten med et halvvådt håndklæde over skuldrene for dog at få lidt kølighed. Og selvfølgelig tonede Lovin Spoonful frem i mit hovede med deres uforlignede hyldest til sommeren i metropolen. Hvor man åbenbart har mest lyst til at gå ud og danse med en smækker mø. Det var nok det sidste, jeg havde lyst til der på sengekanten med sved på panden og vand på tungen. Hot time, ja, summer in the city, ja… Men så heller ikke længere.

Hello I love you

31. juli 2018

Doors-singlen “Hello I love you” var min indgang til The Doors. Et udspil fra det 50-års-jubilerende album Waiting for the Sun. Jeg kan huske at jeg vanvittigt gerne ville have singlen, men det var der ikke råd til i den lille families stramme budget, så jeg måtte nøjes med at lytte på radioen, hvor Mylius var flink til at spille denne sang, der nok var gruppens mest kommercielle og poppede sang. I forbindelse med jubilæumsgenudgivelsen af albummet kommer der også nogle gamle demoudgaver af netop den sang. De kan høres på Rolling Stones hjemmeside.