august 2018 arkiv

50: Apple Records

31. august 2018

Et halvt århundrede er gået, siden The Beatles lavede deres eget plademærk Apple – med det kendte æblelogo, der prydede pladernes midte. Historien om Apple er en historie om drømme og idealer – og om hvordan de brister i mødet med pengenes verden og personer, der var knap så idealistiske og drømmende som de fire ophavsmænd. Bortset fra denne triste fortælling, så efterlod Apple sig en række plader, der stadigvæk tiltrækker sig opmærksomhed i kraft af deres kunstneriske kvaliteter. Det blev dokumenteret igen, da bokssættet Apple Box Set med hele sytten CD’er blev udgivet for nogle år siden. Ud over plader fra Beatles selv kom en række andre. Lige fra James Taylor til John Peel and the Lower East Side.

Courtney Barnett i parken

31. august 2018

Courtney Barnett har aldrig været karrig med smagprøver på sin kunst eller på kommende pladeudgivelser. Og nu er hun så ude med nærmest en hel koncert fra Piedmond Park. Du kan se resten af videoerne her. Ikke nogen tosset måde at starte weekenden på…

The Odyssey – Little girl, little boy

30. august 2018

Og singlepladesamleren og -arkæologen Derek har fundet en rigtig sjældenhed fra de glade tressere. The Odyssey, der ikke fik udgivet andet end denne single, der oser langt væk af British Invasion-inspiration blandet op med lyden af tressernes Los Angeles. Medlemmerne i gruppen fortsatte videre i andre nu mere eller mindre glemte bands, der helller ikke satte sig dybe spor. Men denne lille, intense sang er nok værd at erindre.

King of the Road – Roger Miller

30. august 2018

Jeg er ikke sikker på, om Roger Miller kom på den danske hitliste i 1965 med sit store hit “King of the Road”. Men sikker er jeg på, at Jørgen de Mylius i tide og utide spillede den sang, så den havde alle muligheder for at lagre sig dybt i min cerebrale jukebox. Og det er da også en sang, der i sin enkelhed og iørefaldenhed vedbliver med at fænge en. Et slidstærkt hit og en langtidsholdbar sang. I det hele taget kunne Miller det med at skrue en simpel popsang samnen. Et andet eksempel er “Dang me”.

Og Miller, der også var skuespiller, satte sig dybe spor i amr. countrymusik som sangskriver i Nashville. Så dybe spor, at han her mange år efter sin tidlige død som 56-årig af kræft (i 1992), fejres af mange yngre kolleger med et stort hyldestalbum. Med 31 sange demonstrerer kollegerne Millers holdbarhed som sangskriver.

Læs mere »

Don’t get me started – TV-2 er tilbage

29. august 2018

Hvis man har fulgt med i jungletrommernes land – de såkaldt sociale medier – vil man vide, at Danmarks vist nok kedeligste orkester, TV-2, har arbejdet med et nyt album. Og der er allerede et singleudspil ude med den engelske titel “Don’t get me started” (men bare rolig, det er kun titlen der ikke er på dansk). Man kan lytte til den nye sang på de store streamingtjenester og se og høre den i TV-2s biograf. Lige her. Og hovsa, har de gode aarhusband ikke fået en lille smule mere kant her? Eller hvad?