oktober 2018 arkiv

Genya Ravan & Lou Reed

31. oktober 2018

Det vil måske være at stramme den at kalde Genya Ravan en kvindelig Lou Reed. Men hun er rundet af nogenlunde den samme musikalske baggrund som Lou Reed. Men hun er aldrig for alvor slået igennem, men fortjener dog større opmærksomhed end hun har fået. Her er hun sammen med Lou i en sjælden optagelse.

Capac anbefaler: Hot Flush – Better Late than never

31. oktober 2018

Bedre sent end aldrig kalder Hot Flush – og dvs. Pia Melnyk (sang, tangenter og kor) og Anette Dannesro (sang, kor) – deres debutalbum og sigter med titlen på den gamle sandhed om, at man skal gøre noget ved sagerne nu – hvad enten det er kunstneriske ambitioner (som at lave en plade) eller få kærlighedslivet til at fungere. Ellers kan det netop være for sent.

Og sammen med Jens Runge (guitar, bas og sang) og Kristian Dalsgaard (trommer og slagtøj) har de to damer så lavet et album bestående af 13 sange, der vender og drejer kærlighedslivets ups and downs m.m.

Og kærlighedsgrublerier er pakket ind i en musikalsk ramme, der ud over stilistisk at pege tilbage i tiden afslører, at godt nok er de to sangerinde sent ude med deres plade, men de har ingenlunde spildt tiden, for begge har brugt og trænet deres stemmer i forskellige korsammenhænge. Og det kan høres på pladen, hvor vokalarbejdet står helt tydeligt i centrum for de musikalske udfoldelser og med rette, for vokaludfoldelserne har meget høj klasse og det er længe siden, vi har hørt noget lignende på dansk.

Musikken ser, som skrevet, tilbage og henter inspiration hos bl.a. en lang tradition for sanger-sangskrivning. Det er nærliggende at tænke på en Carole King og andre kvinder, der har dyrket den romantiske side af singer-songwriter-kunsten – uden at Hot Flush på nogen måde lyder som dem. Men de deler traditonens forkærlighed for lette, iørefaldende, sjælfulde, smægtende sange, der er garneret (arrangeret) med blide strygere, diskrete keyboards og næsten sarte guitarakkorder og -riffs. Det er easy listening, når det er bedst. Det er voksenpop for dem, der er  blevet voksne og dem, der gerne vil være det. Better late than never er et afklaret album, der taler til enhver, der har lyst til og øre for lækker voksenpop. Musik, der engang var selvskreven til radioerne spillelister og stadigvæk bør være det.

Hot Flush – Better late than never – produceret af Meinyk og Dannesro. Gateway Music. Udkom 12.10.2018

 

Country om hjertesorg, skilsmisse og andet fra livet

30. oktober 2018

Vi skal jo ikke glemme amerikanernes svar på dansktoppoppen. Den folkelige countrymusik i alle dens afskygninger. Og de tre talentfulde damer i Pistol Annies er tilbage med albummet Interstate Gospel, der godt kunne lede tankerne i en kirkelig retning, men som dybest set handler om kærlighedens op og nedture. Især de sidste. Men uanset, hvad de så synger om, så tager vi det med, så længe de synger så godt, som tilfældet er.

Arne Würgler – 75

30. oktober 2018

Arne Würgler – jazzmusiker, Burning Red Ivanhoe, Pan, Demos-plader og solokarriere. En markant musiker fylder 75 år. Kan du have en rigtig dejlig dag Arne!

Oktober 1968 – Det år verden brændte

29. oktober 2018

Ultimo oktober 1968 var en frodig pladetid. Ud kom Cash Elliott Dream a little dream, Jethro Tull This Was, Deep Purple Book of Taliesyn, Donovan The Hurdy Gurdy Man, Steve Miller Band Sailor, Steppenwolf Second, Trafic Trafic m.fl. Blandt andet noget bubblgum pop og The Osmonds.

Men der var også en del musik, der måske ikke gik i glemmebogen, men ikke med det samme brændte igennem til publikum. Og på udgivelsen Jon Saveges’s 1968 The Year The World Burned kan man over to CD’er lytte til en række sange, der måske ikke ligefrem hittede det år, men absolut fortjener at blive husket. Fra The Kinks (Wonderboy) over MC5 (Kick out the Jams) til mindre kendte sager som fx Spooky Tooth (Sunshine Help Me).

Læs mere »