18. oktober 2018 arkiv

Chuck Berry – året efter

18. oktober 2018

Chuck Berry døde sidste år, 90 år gammel. Og alligevel er det uvirkeligt, for han har jo altid været der med sine enkle, arketypiske rock’n roll-sange, der stadigvæk er en inspirationskilde for enhver ung rock’n roller. Berry bedste sange er selve rockens DNA, såvel musikalsk som tekstligt. Hey hey rock’n roll…

Cher – nu og da

18. oktober 2018

Der er sket meget, siden dengang, hvor sangerinde Cher udgjorde halvdelen af hippie-pop-duoen Sonny & Cher. I dag forsøger hun i en alder af 72 år at malke pengekoen med en plade med ABBA-fortolkninger. Men der var engang, hvor hun ikke gik af vejen for at søge alternative og knapt så indbringende veje.
Inspireret af en liste over hendes “bedste sange” i The Guardian kom jeg i tanke om hendes album fra 1969 3614 Jackson Highway, der netop ikke solgte mange hyldemeter, men siden hen er blevet en kritikerdarling. Titlen på albummet henviser til adressen på Muscle Shoals Sound Studios, altså der hvor de berømte Muscle Shoals-studiemusikere havde deres gang og virke. Og det er netop disse musikere Cher har allieret sig med på den plade. Og musikken er derefter… Lyt til sangene her.

Det var meningen, at pladen skulle sætte gang i hendes karriere igen efter en mager periode med Sonny & Cher. Men det var kun kritikken, der ville lytte. Og hørte en modnet Cher fortolke bl.a. Bob Dylan, Steven Stills og Otis Redding. Pladen er blevet genudgivet både på vinyl og CD, men kan være svær at få fat på – især hvis man ikke vil betale mange penge…

 

Dagens melodi – La lega

18. oktober 2018

Denne melodi og teksterstumper røg gennem hovedet på mig her først på dagen. Måske skyldes det afsløringen af finansverdenens massive svindel med udbytteskat i Europa. Måske skyldes det også, at jeg i dag har fået barnebarn nummer 3, en lille pige oven i købet. I begge tilfælde er en socialistisk (op)sang på sin plads. Værsgo til de Røde Bønder.