22. november 2018 arkiv

50: The Kinks – The Kinks are the Village Green Preservation Society

22. november 2018

Samtidig med Beatles’ hvide album udkom også The Kinks conceptalbum The Kinks are the Village Green Preservation Society. Det fik slet ikke en modtagelse, der kunne måle sig med Beatles’. Albummet gjorde sig ikke på hitlisterne og solgte heller ikke stort. Til gengæld fik den positiv omtale hos de fleste kritikere, og albummet er med årene blevet et af Kinks’ bedst sælgende album overhovedet. Først blev det dyrket som kultplade og siden tog mainstreampublikum pladen til sig.

En mulig forklaring på pladen manglende gennemslagskraft i 1968 er, at den er typisk Ray Davies med sine nostalgiske sange om sangskriverens elskede England. Og det faldt lige som ved siden af tendens til eksperimenterende nytænkning i det herrens år 1968. Til gengæld var det udtryk for Ray Davies’ store format som sangskriver.

Også denne plade udkom på denne dag – og er blevet genudsendt i (endnu) en jubilæumsudgave.

50: The Beatles – The Beatles (White Album)

22. november 2018

Fejringen af the Beatles’ dobbeltalbum The Beatles fra 1968 er allerede i fuld gang. Der er kommet boksæt i vinyl og CD med masser af nye lyd og ekstramateriale, og nettet mange magasiner konkurrerer med den trykte presse om at bringe omtaler, anmeldelser og mere information om dette hovedværk. Her vil jeg blot nøjes med at lytte til noget fra pladerne…nemlig “Revolution #9”, der er et af de numre, der deler vandene – også blandt erklærede fans.

Dobbeltalbummet udkom i følge mine oplysninger på denne dag for 50 år siden.