27. november 2018 arkiv

Bob Dylan og Neil Young

27. november 2018

 

Rygters bureau vil vide, at Bob Dylan på sin ‘never ending tour’ møder Neil Young i Hyde Park d. 12. juli næste år. Og der gættes allerede på, at de to ikke bare vil være på samme scene, men måske også spille sammen. Og ikke nok med det. Dylan besøger også Sverige og Norge – både Stockholm, Göteborg og Oslo i dagene 26. til 30. juni. Og der gættes også på, at han også vil besøge København, når nu han alligevel er på de kanter… De to rockronkedorer bliver ved til de segner.

Øst for Paradis – fylder 40 år

27. november 2018

I min erindring har biografen Øst for Paradis i det århusianske minefelt/latinerkvarter altid været der. Men erindringen slår et lille smut lige der, for den har “kun” været der i fyrre år. Grundlagt den 28. november 1978 af John Rosendorff, Flemming W. Larsen og Uffe Sloth Andersen og har været en af de ganske få såkaldte art cinemas, der har været i Danmark. Med et repertoire, der gjorde en dyd ud af at dyrke film, der havde høj kvalitet, men ikke nødvendigvis indtjente mange penge. Og det har givet problemer undervejs, men kunstbiffen er her endnu – under ledelse af Line Daugbjerg Christensen, der overtog direktørstolen efter de tre grundlæggere.

Øst for Paradis har været – og er – et kulturelt åndehul. En oase, der sammen med Århusstudenternes filmklub på Matematisk Institut, har sørget for at Århus og opland også kunne være med, når det galt om at følge med i filmkunsten. Det var her, jeg genså Paradisets børn (Les enfants du paradis), i selskab med en stor del af den århusianske intelligentzia. Og det var her jeg for første, men langt fra sidste, gang så The Rocky Horror Picture Show (der i øvrigt løb i månedsvis i biffen). Bare for at nævne et par store oplevelser.

I en tid, hvor mange af de kulturelle steder, der opstod i halvfjerdserne, forsvinder, er det godt at vide, at den lille kunstbif stadigvæk er der, selv om konkurrencen fra de store kommercielle biografer er ubønhørlig og voldsom. I morgen markeres fødselsdagen med reception, gratis film m.m. Så man må kende sin besøgelsestid, hvis man vil fejre Øst for Paradis. Til lykke med dagen.