2. januar 2019 arkiv

2019

2. januar 2019

[A burnt home in the Fountaingrove neighborhood of Santa Rosa, CA, four months after the Tubbs Fire that destroyed nearly 6,000 properties in October 2017.]

Vi tører tavlen ren. Schwamm darüber, som man siger syd for grænsen. Og tager hul på år 2019. Og som altid bliver det her i casa uden forsætter om ændringer i livsførelsen.  Jeg fortsætter med andre ord som jeg har gjort hidtil. Det kan godt være, at der kommer et par småjusteringer, men basalt set bliver det mere af det samme.

Jeg er hverken optimist eller pessimist med hensyn til verdens gang. Jeg forsøger at være realist. Fx har verdens førende forskere inden for klimaet overbevist mig om, at vi menneskers livsførelse har en negativ indvirkning på klimaets udvikling. Sådan er det – uanset hvad den orangehårede amerikanske præsident og andre bagstræbere siger. Og vi bør gøre, hvad vi kan, for at nedbringe udledningen af drivhusgasser, der er en væsentlig faktor i klimaregnskabet. Set i lyset af det seneste klimatopmøde i Polen, er der ikke grund til at forvente sig de store banebrydende handlinger. På den anden side kan klimakriser ændre meget ved status qvo. Så vi får se, hvad der sker – sagde realisten.

Og af en eller anden årsag, så er det The Who, der fylder i min musikalske bevidsthed lige nu…