13. januar 2019 arkiv

Larsen og Gasolin

13. januar 2019

“…Jønsson og Franz var skidegode til at spille blues, ja, Gasolin’ var i bund og grund et bluesorkester, som hen ad vejen blev til et poporkester på grund af mig, ikke?”

Så  nåede jeg til vejs ende med Kim Larsens fortælling om de unge år, der slutter, da Larsen går fra sin første kone og Gasolin er blevet en realitet. Balladen om bande er allerede godt i gang, men vi får ikke historien om skærmydslerne og heller ikke historien om Larsens lange karriere som solist. Larsen døde jo, og nogle anmeldere har begrædt det faktum, at bogen slutter brat , hvor Larsen er flyttet ind i Stærekassen som delefar og musiker i Gasolin’. Men faktisk er det et udmærket sted at stoppe, for vi får hele historien om Larsens formative liv frem til Gasolins start. Og de sidste ord i bogen peger smukt frem mod det, der kommer. Larsen er i gang med at slæbe grej ud af en bil, da han hører en grammofon i nærheden spille “Lykkens pamfil” med Steppeulvene. Og her går det op for Larsen for alvor, at Gasolin skal synge på dansk:

“Det slog bare ned i mig som et lyn: ‘Vi skal synge på dansk, og jeg skal spille på guitar, fandeme, koste hvad det vil!'”. Og sådan blev det.

Og så leder jeg efter den første indspilning med Larsen og Co. Men den er ikke på nettet. Men det Gasolins sang til filmen Ang.: Lone – på engelsk..

50: Yellow Submarine – lydspor

13. januar 2019

Det var den tiende albumudgivelse fra The Beatles, selv om det ikke var et “rigtig” album, men et lydspor fra tegnefilmen, der var i biograferne året før. Men pladen indeholdt dog fire nye sange fra gruppen: “Only a northern song” (Harrison), “All together now”, “It’s all to much” (Harrison) og “Hey Bulldog”.

Pladen var en kontraktlig forpligtelse for bandet, og pladen kom forståeligt nok til at stå i skyggen af Sgt. Pepper-pladen, der var udkommet året før. Men siden hen er den dog blevet rehabiliteret og genudsendt flere gange på CD.