25. januar 2019 arkiv

John Belushi – 70

25. januar 2019

Jeg har haft et svagt punkt for skuespilleren John Belushi, siden jeg første gang så ham som Bluto i Animal House og senere som en af de to Blues Brothers. Han var indbegrebet af klassens slemme dreng. Grænseoverskridende på enhver måde, og kunne ødelægge ethvert tilløb til overfladisk pænhed og sømmelighed. Men han var også et stor komisk talent. En direkte efterkommer efter stumfilmens store slapstick-stjerner.

Hans privatliv var desværre lidt på samme måde. En anekdote fortæller, at han altid havde sit eget barskab med, når han rejste rundt derovre. Et skab med allehånde former for sprut og andre euforiserende stoffer. Og i en alder af kun 33 kunne hans krop ikke klare en “speedball” (blanding af heroin og kokain). Man diskuterer stadigvæk om der var tale om et uheld eller om han blev hjulpet på vej af en “god” veninde.

indierockdarling: Jenny Lewis

25. januar 2019

Engang var hun drivkraft i indierockbandet Rilo Kylie. Siden har hun klaret sig på egne ben. Og der står hun godt. Skriver gode sange med gode tekster og melodier. At hun også forstår at sælge sig selv, fremgår af ovenstående “video” for hendes seneste udspil, foreløberen for den kommende plade. Jenny Lewis ville jeg gerne se på en århusiansk scene.

Og lidt jazz: Erykah Badu

25. januar 2019

Omsider kom hun så under radaren. Hendes navn har spøgt temmelig længe uden at det har gjort den store forskel for mig. Men her er hun så i al sin imponerende fremtræden. Akustisk jazz ved skrivebordet.