26. januar 2019 arkiv

The Doors – Stockholm 1968

26. januar 2019

September 1968 giver The Doors to koncerter på koncerthuset i Stockholm. Siden har optagelserne – selvfølgelig – cirkuleret i mere eller mindre officielle udgaver. Fx findes noget af musikken legalt og frit tilgængeligt på archive.org (se ovenfor). Og nu udgives musikken så på plade – igen.

TV i halvtredserne

26. januar 2019

Jeg faldt over disse to billeder fra Esbjerg i 1953. Det år jeg blev født. Og billederne viser den første fjernsynsudsendlelse i barndomsbyen. Det foregik hos radioforhandler Aage Hass, hvor jeg mange år senere købte grammofonplader.
Fjernsynet kom først ind i mit liv nogle år senere. Mine forældre fik et stort sort-hvidt tv. Muligvis af mærket Arena. Jeg er ikke helt sikker, men jeg husker klart, at der var problemer med at få stueantennen til at stå helt rigtigt, og at billedet forsvandt i et lysende punkt midt på skærmen, når man slukkede for apparatet. Fjernsynet blev en stor kilde til fornøjelse og læring. Min mor så meget tysk tv, der var lysår foran Danmarks Radio. Og jeg fik det tyske sprog og den tyske “Unterhaltung” ind med modermælken så at sige. Især elskede min mor tyske underholdningsprogrammer, store shows med danserinder, artister og store bands. Disse fjernsynsshows var et fast indslag hele min barndom, indtil tresserne kom med beatmusik og pop og tyske programmer, der tog højde for ungdommens interesse, fx med Beat-Club og lignende programmer.

Fra R. Crumbs samling

26. januar 2019