7. marts 2019 arkiv

50: The Who “Pinball Wizard”

7. marts 2019

Singlen “Pinball Wizard”/ “Dogs (part 2)” runder de 50 i dag. Den var forløberen til Whos hoved- og mesterværk Tommy, der udsendtes senere – i maj – i 1969. Og hvem husker ikke Elton Johns fortolkning af Pinball Wizard fra filmen…

Capac anbefaler: Long Line Down – Days Gone By

7. marts 2019

Attituden på det sort-hvide coverfoto på duoen Long LIne Downs debutalbum Days Gone By er ikke til at tage fejl af: Ungdom, vildskab og garagestemning. Og så langt er coveret en nærmest perfekt indgang til de to musikeres musik. For Anders Holms og Martin Christensens musik oser langt væk af at være akkurat lige så ubesmykket, glatproduceret og ‘perfektionistisk’ som fotoet antyder.

Long Line Down spiller musik, der er meget tæt på rødderne, dvs. på den allestedsnærværende blues, som jo er rockens moder, og så en beskidt rock, som vore forfædre og -mødre biksede sammen i garager og kældre tilbage i efterkrigstidens første årtier. Lytter man godt efter – og det anbefales! – kan man spore strejf og spor af andet, fx den kulørte americana.

Selv om Long Line Down kun er en duo får Anders og Martin det optimale ud af deres anstrengelser. Anders synger for med en energi og attitude, der ikke er hverdagskost i dansk rock, og han får også meget ud af sine trommer, der virkerlig fylder godt i lydbilledet og lyder af meget mere, end man kunne forvente. Og Martins guitarspil løfter fint sin rolle med både lyrisk spil (fx i balladen “Sailor’s lullaby”, der afslutter pladeside 1) og bluesy rockvoldsomhed, der ubesværet giver trommemuren et overbevisende modspil. Dertil skal lægges nogle lag af baggrundsvokaler og håndklap m.m., der er med til at udfylde lydbilledet af en duo, der gerne vil lyde af mere, af band.

Days Gone By er sådan en plade, man som gammelt pop- og rockhovede kun kan holde af. En af den slags plader, man altid håber en dag vil ramme grammofonen og minde en om, hvordan det hele begyndte med ungdommelig energi og vildskab, tilsat attitude og fandenivoldskhed. Days Gone By er på den måde en gammeldags plade, der lever højt på at rådyrke de kvaliteter, der altid har været dele af rockens sjæl. Så hvis du er til den slags elementærrock, så skal du kende din besøgelsestid og få fat i den plade – og ellers holde øje med duoens aktiviteter på de danske spillesteder. Hermed varmt anbefalet.

Long Line Down. Days Gone By. Produceret af: Long LIne Down. Early Bird Records. Udkom 1.3.2019