12. marts 2019 arkiv

Dødsfald: Hal Blaine – trommeslager – 90 år

12. marts 2019

The Ronettes’ “Be my baby”, The Beach Boys’ “Good Vibrations”, Simon & Garfunkels “Mrs. Robinson” og The Byrds’ “Mr. Tambourine Man”. Er blot en lille håndfuld eksempler på indspilninger, der skyldte trommeslageren Han Blaine meget for deres succes.

Harold Belski, som han rigtignok hed, var en af de studiemusikere, der udgjorde den legendariske “Wrecking Crew”, som leverede den musikalske vare på rækkevis af store hits og store indspilninger i årtierne efter 2. Verdenskrig. Har man LP-plader fra årene før 1980, så er der en stor sandsynlighed for, at navnet Hal Blaine er at finde på bagside- og indercovernoterne.

Wikipedia anslår, at han har været med på 35.000 indspilninger og på 6.000 singleplader. Det siger noget om, hvor efterspurgt Blaine var i pladestudierne. Selv Elvis Presley og Frank Sinatra efterspurgte hans “magiske” evner på trommerne. Blaine trak sig tilbage fra musikken i firserne, men havde allerede da sat sig mange varige spor.

Got his Mojo working: Keith Richard redigerer Mojo

12. marts 2019

Det er efterhånden sjældent, jeg køber musikblade. Men i dag lod jeg mig forføre til at købe aprilnummeret af Mojo, fordi Keith Richard ikke alene var på forsiden (og det garvede fjæs er svært at modstå…) men også ophøjet til at være gæste-redaktør på nummeret. Dertil skal lægges en vedlagt CD med musik fra Keiths “indre verden”. Fortrinsvis blues, funk og reggae .

Problemet med den slags glittede magasiner er, at de konkurrerer med internettets mange kilder til musikalsk oplysning og så, at magasiner af den slags efterhånden koster en mindre formue. Til gengælde kan de indeholde velskrevne journalistiske artikler, som ikke bare ligger tilgængelige på det store net.