25. marts 2019 arkiv

Jytte Abildstrøm – 85

25. marts 2019

Hvis man er så gammel som overtegnede, kan man sikkert huske børne- og ungdomstv fra tresserne og halvfjerdserne og det galleri af mere eller mindre skæve personligheder, der huserede på skærmen. Fx skuespillerinden og teaterlederen Jytte Abildstrøm (på fotoet som mor til Sonja fra Saxogade).

Abildstrøm har hele tiden gået sine egne veje og aldrig været til fals for modeluner i teaterverdenen. Og også i privatlivet, hvor hun har været fortaler for økologi og multelokummer, har hun holdt sin fane højt. Desværre befolkes dansk tv ikke længere af originaler som Jytte Abildstrøm. Og det er en skam.

Solen vil ikke skinne mere: Scott Walker er død – 76 år

25. marts 2019

Inden Scott Walker blev solist og skabte en håndfuld album – Scott I til IV – der flyttede grænserne for, hvordan moderne pop kunne lyde, var hans navn slået fast med syvtommmersøm som en af The Walker Brothers. Sammen med John Maus (der kaldte sig Walker) og Gary Leeds indtog Scott Engel, som han egentlig hed, Storbritannien i 1965 og brændte sig fast med hitsene “Make it easy on your self” og ikke mindst “The Sun ain’t gonna shine any more”. Især Scott, der var gruppens midtpunkt, sørgede for at gruppen fik en stor fanskare, ikke mindst blandt de kvindelige musikforbrugere, og han blev hurtigt gruppens midtpunkt. Gruppen opløstes i 1967, hvorefter alle tre gik solovejen, indtil de gendannedes i 1975 med en vis succes. Gendannelsen resulterede i tre album, der var meget præget af Scotts musikalske udvikling og interesser. Derefter gled de igen fra hinanden.

Walker Brothers var et fast indslag hos Jørgen Mylius i hans programmer i tresserne. Ofte ønsket af lytterne.