3. maj 2019 arkiv

Link Wray – 90

3. maj 2019

Link Wray & his Wray-men var med til at definere rockguitarens lyd med deres hit “Rumble”, Og Wray fortsatter med at håndtere rockguitaren frem til sin død i 2005. I dag ville han være blevet 90.
Som tidligere fortalt gik jeg glip af en friluftskoncert med Link Wray og Robert Gordon i halvfjerdserne. Jeg ville hellere spise aftensmad med en studiekammerat. Ærgerligt, men jeg fortryder dog ikke mit valg.

Den danske sang

3. maj 2019

Rockskribenten Klaus Lynggaard, der er blevet eksileret fra Information til Weekendavisen, har lavet en podcast-serie med titlen “Den danske sang”. Nej, ikke i gængs forstand af “den danske sang er en ung blond pige” og højskolesangbogen og så videre. Men i mere moderne forstand, hvor Lynggaard laver nedslag i den danske sang, som den har udfoldet sig, efter at rock and roll blev hverdagens lyd.
I de seks podcast drejer det sig om: 1) Gasolin og deres “Langebro”, 2) Trille og “Hej Søster”, 3) Anne Linnet og “Glor på vinduer”, 4) Rocazino og “Ridder Lykke”, 5) Love Shop og “En nat bliver det sommer” og 6) C. V. Jørgensens “salmer”.
Punktnedslag i den moderne sangskat, hvor den enkelte sang analyseres og kommenteres, så man får lyst til at lytte til dem igen.

Man kan selvfølgelig altid diskutere valgene, men ikke, at de selvfølgelig er bestemt af personlige præferencer. Jeg er ikke sikker på, at Rocazinos popperle ville være kommet med, hvis jeg skulle lave en podcast. Men sådan er der så meget – og måske kommer der flere podcasts hen ad vejen. Hvem ved? I hvert fald er de små podcast værd at bruge lidt tid på, hvis man er glad for musikken fra den periode.

De kan høre på weekendavisen.dk/podcast, i “247appen” (android og Iphone) og andre podcastleverandører.