23. maj 2019 arkiv

Lundell og tranerne

23. maj 2019

Og nu vi er ved svenskerne, så er der kommet et nyt album med selveste Ulf Lundell. Lidt overraskende måske, fordi han havde trukket sig tilbage fra musikken. Og så alligevel. Når en gammel cirkushest dufter savsmuld, så rider den igen. Her med titelmelodien.

Genhør med en gammel kending: Eva Dahlgren

23. maj 2019

For mange år siden var jeg til koncert i Stakladen med en ung og stolt Eva Dahlgren. En af den slags koncerter, der bliver siddende lidt længere i hjernen. Siden har jeg forsøgt at holde fast i Dahlgren, selv om det er glippet lidt undervejs. Men hun er stadigvæk aktiv og populær hinsidan. Og lidt radiolyttere tidligere på dagen etablerede en forbindelse til hende igen. Der blev spillet et nummer med Buddaboys, der var en trio, som Dahlgren lavede i 2002 med søstrene Mija og Greta Folkesson. En konstellation, jeg helt har overhørt i de mellemliggende år. Men bedre sent end aldrig, som man jo siger.

Et enkelt album er det blevet til Lost peoples area fra 2003.

Folketingsvalget – 14

23. maj 2019

Det kommende EU-parlamentsvalg fyldte lidt mere i dagens medier. Forståeligt nok, fordi det er på søndag stemmer skal afgives. Og i øvrigt er de to valg blevet svære at holde adskilt her i valgkampen. Og det er vel forståeligt nok.

Og på fredag er der igen skolestrejker for klimaet i Greta Thunbergs fodspor – i 1524 byer fordelt over 116 lande og i stadig vækst. Den lille pige med de mange diagnoser har formået at mobilisere flere mennesker end nogen dansk politiker nogensinde vil komme i nærheden af.

Set i lyset af den gennemslagskraft, som Greta Thunbergs aktion har haft, falmede politikerne i gårsdagens EU-debat på DR, hvor de gode intentioner mest af alt fusede ud i udsigten til politiske studehandler og kompromisser. Det var ikke just lovende. Og en illustration af, hvilke problemer det borgerligt parlamentariske system står over for, når kloden brænder.

50: The Who – Tommy

23. maj 2019

The Whos fjerde, meget omtalte og måske mest berømmede album, Tommy, udkom på denne dag for halvtreds år siden. Dobbeltalbum med en såkaldt “rock opera” om “the deaf, dumb and blind kid” Tommy Walker og hans liv og relationer.

Pladen blev en kommerciel succes med det samme, men delte også vandene lidt i kritikken mellem dem, der mente at der var tale om et nyskabende gennembrud for gruppen og dem, der mente at Townshends og Co. solgte ud i forhold til de foregående års enkle mod-pop-rock. Townshend har nok bare grinet smørret hele vejen hen til banken…