7. juni 2019 arkiv

Ulla Meinecke

7. juni 2019

Vi skal ikke slippe det tyske spor sådan lige med det samme. En af mine forsømmelser gælder også Ulla Meinecke, der ellers har været med siden halvfjerdserne. Og den nu 65-årige sangerinde udmærker sig ved at være en af dem, der har insisteret på at synge på tysk og selv skrive sine tekster. Også dengang, hvor det ikke var så velanset og almindeligt.

50: Blind Faith i parken

7. juni 2019

Halvtreds år er gået, siden Stevie Winwood, Eric Clapton, Rick Grech og Ginger Baker gav en gratis debutkoncert for ca. 100000 mennesker i Hyde Park. Bandet var blevet dannet i foråret 69 og levede ikke helt op til deres egne (sikkert meget høje) musikalske ambitioner. Men koncerten, der findes på DVD, er alligevel et smukt vidnesbyrd om et band, der burde have bestået i længere tid.

Dr. John er død, 77 år

7. juni 2019

Mac Rebennack, alias Dr. John, er ikke mere. Hans hjerte sagde stop i går, efter at have slået sine musikalske takter i 77 år. Og dermed skal vi sige farvel til en af de ypperste repræsentanter for den musikalske smeltedigel, der hedder New Orleans. Fra sin tidlige ungdom blandede han alskens elementer fra hjemegnen – fra jazz, blues og rock over creolermusik og vodoo – til en altid fascinerende og skøn gumbo. Han har besøgt Danmark flere gang, og jeg har oplevet ham flere gange her i byen, og hver gang var det en udsøgt fornøjelse at opleve ham fremføre sin særprægede og dybt personlige udgave af New Orleans-musikken. Heldigvis efterlader han sig en række fornemme album – lige fra debuten med Gris gris til hyldestpladen for Louis Armstrong Ske-Dat-Dee-Dat: The Spirit of Satch fra 2014.