16. juni 2019 arkiv

Beatles for sale

16. juni 2019

Hvis man er inkarneret Beatlesfan og i besiddelse af omkring 300000 £, så kan man være heldig at erhverve den originale kontrakt, som McCartney, Lennon, Harrison og – Pete Best, underskrev med manager Brian Epstein. Den bortauktioneres nemlig snart på Sotheby’s auktioner i London. Heldigvis er det kun musikken, jeg er interesseret i…

Dagens politiske citat: Om Pia Kjærsgaards exit som folketingets formand

16. juni 2019

Pia Kjærsgaard har ikke ladet sig begrænse af sin position som Folketingets formand. Hun har insisteret på sin ret til at råbe op. Men hun har ment, at alle hendes kritikere burde have været begrænset af hendes position.

Hendes tid som Folketingets formand er således en bemærkelsesværdig episode i historien om Dansk Folkepartis storhed og fald. Da den gamle protestpolitiker blev tildelt folkestyrets symbolske trone, opførte hun sig endnu mere magtfuldkomment end det regime, hun engang ville gøre op med. Hun misbrugte sin status til at smide skidt efter sine kritikere. Nøgternt betragtet har hun været en fiasko som Folketingets formand.

Men pædagogisk anskuet har vi fået en holbergsk fortælling om, hvor galt det går, hvis opgøret med den politiske overklasse ikke er progressivt, men forfængeligt. Når foragten for ’elite’ og ’smagsdommeri’ dækker over drømmen om selv at blive en elitær, uimodsigelig smagsdommer.

[Rune Lykkeberg i Information]

Læs hele artiklen her.