17. juni 2019 arkiv

Musik i stride strømme…. Jeanines

17. juni 2019

Man behøver ikke abonnere på de store musiktjenester for at lytte til interessant musik. Selv bliver jeg pt. tæppebombet med tilbud fra Spotify, der mener, at jeg skal skifte mit gratisabonnement (m. reklamer) ud med et premium. Men, det har jeg ikke brug for. Jeg foretrækker musik på den gamle måde. Plader og til nød radio.

Men dermed ikke sagt, at streamet musik ikke kan være interessant. Fx kan man på sider som Soundcloud og Bandcamp finde musik af allerhøjeste kvalitet. Ofte kan musikken hentes ned kvit og frit. Og endnu oftere høres direkte fra siden. Så kan man overveje, om man vil bestille kunstnernes musik i fast form eller som download. Det er helt fint i disse tider, hvor de store pladeselskaber ikke kender deres besøgelsestid, når det gælder den store talentmasse, der faktisk er derude, og i en tid, hvor det er mere end svært at sælge musik i det hele taget.

Jeg faldt over Jeanines, der er en duo fra New York. De spiller let, liflig indiepop uden de store musikalske prætentioner. Det er lige ud ad landevejen og ind i øret.

Tysk: Neufundland

17. juni 2019

Wir werden niemals fertig sein – Vi bliver aldrig færdig – hedder Køln-gruppen Neufundlands debutalbum, der udkom i efteråret 2017. Og nu er opfølgeren Schamm – Skam – kommet. Som man kan høre på singlen “Kopf in den wolken” – hovedet i sky – så kan kvintetten skrive fængende indiepoprock, der ikke løber fra indflydelsen fra den internationale scene, men også har et umiskendeligt tysk præg over sig.

50: Fra Elvis i Memphis

17. juni 2019

Da Elvis omsider havde forladt Hollywood-filmene og deres tilhørende lydspor, lavede han sin berømmede tv-come-back-udsendelse. Og i fodsporet på denne succes tog Elvis til Memphis for at lave sin næste plade. Han skulle væk fra RCA-studierne og finde noget soul. Og det skete så i Memphis, hvor han indspillede pladen From Elvis in Memphis med studiets eget band “The Memphis Boys”, der sørgede for, at de countryinspirerede sange fik et klart anstrøg af soul. Countrysoul.

Pladen er blevet genudsendte flere gange, senest med dobbelt-CD-udgaven fra 2009, der indeholder hitsene “In the Ghetto” og “Suspicious Minds”.