18. juni 2019 arkiv

Losing my religion

18. juni 2019

Molly Parden fortolker R.E.M.s “Losing my religion”. Og det lykkes med bravour, fordi Parden skræller R.E.M.s superbe arrangement væk og når helt ind til kernen i sangen, teksten og melodien. Og de to holder. Og sådan skal det være med en god coversang. Den skal kunne holde til at bliver skåret ind til benet. Molly Pardens udgave findes på hendes EP Why worry: A collection of covers.

Polar Music Prize – 2019

18. juni 2019

Den store svensk-internationale musikpris Polar Music Prize er blevet uddelt. Og det glæder mig oprigtigt talt, at den ene af de tre modtagere er Playing for at change Foundation, som jeg ofte har anbefalet i bloggen. De to andre er hhv. violinisten Anne Sophie Mutter og Grand Master Flash.

Playing for a change har til formål at give musik og kunstnerisk uddannelse til uprivilegerede børn rundt om i verden. Den blev dannet i 2002 af Mark Johnson og Whitney Kroenke, der mente, at musikken er en kraft, der kan nedbryde grænser og gøre afstanden mellem mennesker mindre. Fonden blev lavet i 2007 med det formål at give noget tilbage til de samfund, som musikerne kom fra. Og i dag er Playing for a change et globalt projekt med 15 musikskoler og projekter, der omfatter 15.000 børn og deres lokale miljøer. Og Polarprisen vil sikkert hjælpe til at gøre projektet endnu større. Til lykke.

Macca – 76, nej, 77

18. juni 2019