26. juni 2019 arkiv

50: A salty Dog – Procol Harum

26. juni 2019

Det var “A whiter shade of pale”, der gjorde Procol Harum berømte og sikrede dem en varig plads på rocken firmament. Men for mig begyndte Procol Harum-begejstringen for alvor med gruppens tredje album, A salty dog, der udkom for halvtreds år siden. Måske havde det noget at gøre med, at min familie var en sømandsfamilie, men nok allermest med, at sangene på denne plade tiltalte mig i højere grad end de foregående. Og sådan kan det gå…

I omtalerne af pladen kan man bemærke, at kritikerne peger på, at gruppen med denne treer skifter lidt retning. Selve ideen – det nautiske – er enklere og mere gennemskueligt end temaerne på de to foregående. Og bandet begynder her at bruge stort orkester, noget som de gjorde i udstrakt grad senere. Ellers var kritikerne nok lidt forevirrede og syntes, at bandet ville for meget stilistisk set eller mere positivt formuleret: Procol Harum viste hvor bredt de favnede sådan rent musikalsk.

Efter 20 dage

26. juni 2019

. Vi vil lave en klimaplan, en bindende klimalov og reducere udslip af drivhusgasser med 70 procent, siger Mette Frederiksen.

I et borgerligt folkestyre som det danske er det nødvendigt at lave kompromisser, hvis man vil danne en regering eller love eller finanslove osv. Sådan er det. Og det kan komme til at kompromittere de involverede partier, sådan som man fx så det ske for SF, da de dannede regering med Socialdemokraterne under Helle Thorning. Det kan også komme til at give knubs for partierne SF, Enhedslisten og Det Radikale Venstre,at de nu omsider – efter 20 dages forhandling – peger på Mette Frederiksen som statsminister. Vi får se – men det allervigtigste er det, Mette Frederiksen står citteret for ovenfor. En klimaplan, en bindende klimalov osv. En lille sten falder fra mit hjerte – klunk.

Regeringsgrundlaget.