11. juli 2019 arkiv

Erindringsglimt: Sommerdrik og chokoladepastiller

11. juli 2019

Vi skal langt tilbage, til en tid før Sodastream var opfundet og cola var hvermandsdrik. I min barndom var sodavand noget, man fik ved sjældne lejligheder, fx børnefødselsdage og lignende. Ellers stod den på vand og saftevand. Fx lavede min mor en fremragende rabarbersaftevand, som jeg drak mange liter af om sommeren. Og så kom på et tidspunkt Brugens pulverlæskedrik ind i billedet. Det var min farmor, der introducerede mig for denne søde og velsmagende drik, der bestod af en lille pose med pulver, der blev oprørt i en liter postevand. Hindbær, Ananas og Grape. De to førstnævnte blev foretrukket.

Siden blev sodavand så billige, at pulverdrikken gled ud af FDBs sortiment. Lidt en skam, for det smagte helt specielt.

Billedernes er lånt fra Samvirkes Classic e-arkiv.

Opdatering: Og erindringen om den liflige sommerdrik fik mig på sporet af et andet glimt, også hentet hos Samvirkes arkiv. Nemlig Brugsens chokoladeknapper, som jeg også fik, når jeg var sammen med min farmor. Der var to slags, den mørke og den lyse. Og det var noget helt særligt at få lov til at tage et par knapper fra den lille papæske, de var i.

Under radaren og over: Kelsey Waldon

11. juli 2019

Der er mange måder at blive opmærksom på musik på. De gængse, anmeldelser, omtaler, reklamer osv. Og så de mindre iøjnespringende. Som fx at den garvede veteransanger og sangskriver John Prine har lavet en kontrakt med sangerinden og sangskriveren Kelsey Waldon på sit plademærke Oh Boy Records. En sådan anbefaling kan jeg selvfølgelig ikke sidde overhøring, og derfor har jeg været på sporet af hende i nogen tid. Hun bevæger sig inden for en sanger-og-sangskriverstil, der minder en del om Prines egen. Plus noget alternativ country. Hun synger med en umiskendelig countryfrasering. Pladen på Oh Boy hedder White Noise White Lines.

50: David Bowie – Space Oddity

11. juli 2019

Med singlen “Space Oddity” lykkedes det for David Bowie at få sit første store hit. Godt hjulpet på vej af månelandingen nåede singlen helt op på 5. pladsens i første omgang. Siden blev sangen gendudsendt (i 1093), hvor den nåede helt til tops. Sangen blev indlemmet på albummet Davie Bowie fra samme år og er siden blevet en af Bowie signatursange.