3. august 2019 arkiv

Lee Mavers – The La’s – fylder 57

3. august 2019

Guitarist, sanger og sangskriver Lee Mavers, forgrundsfigur i bandet The La’s, fylder 57 år i dag.

Et enkelt album blev det til for det mere end lovende band, der gik i opløsning i 1992.

Siden har The La’s været gendannet kortvarigt , og det har svirret med rygter om, at Mavers skulle have været i studiet i flere omgang og have indspillet noget. Noget af det er vist oven i købet kommet ud på en bootlegplade. Men ellers har han brilleret ved sit fravær på den britiske rockscene – og det er en skam, for han kan det der med at skrive fængende rocksange.

50: Creedence Clearwater Revival – Green River

3. august 2019

Hele tre album blev det til for Creedence Clearwater Revival i 1969: Bayou Country, Willie and the Poor Boys og Green River. I det hele taget var 1969 et år, hvor CCR for alvor slog igennem med deres rockabillyinspirerede rock, der var en populær modvægt til tiden flippede og syrede rock.

Green River indeholder to af gruppens største singlesuccesser. Dels titelsange og så “Bad Moon Rising”. CCR var en decideret singlegruppe og det var singlerne, der trak deres album op på hitlisterne.

December 1958: Vince Taylor and his Playboys – “Right behind you baby”

3. august 2019

Tidlig britisk rockabilly – og guitaristen var selveste Tony Sheridan (den eneste guitarist, der var noget værd dengang – i følge Led Zeppelins Jimmy Page).