8. august 2019 arkiv

50: Abbey Road – fotoet

8. august 2019

Den 8. august 1969 om morgenen tog freelance-fotografen Ian Macmillan ovenstående foto, der er blevet Beatles’ mest kendte coverfoto. Og kopieret og parafraseret lige siden – og i dag kan man oven i købet følge, hvad der sker på jubilæumsdagen lige netop ved fodgængerovergangen til Abbey Road studierne.

[Abbey Road, d. 8. august 2019]

Ideen til coverfotoet var Paul McCartneys og der blev taget i alt seks fotos, hvoraf nr. 5 blev udvalgt, fordi man her kunne se alle fire Beatler gå af sted.

Der findes masser af oplysninger om dette cover på nettet, man skal bare søge.

Wonderful World

8. august 2019

Den klassiske popsang måtte højst vare i omegnen af 2,5 minutter. Men mindre kan gøre det. Det illustreres smukt af Josh Hommes titelsang til den tidligere omtalte kok Anthony Bourdains mad- og kulturserie Parts Unknown. Kort (39 sekunder) og ganske fængende er den.

Ulf Lundell retur

8. august 2019

Heldigvis er Ulf Lundell vendt tilbage fra det, der vist skulle være hans otium. Han kunne ikke undvære musikken, poesien og kunsten. Og det er en passende anledning til at kigge tilbage på hans store oevre. Derfor har jeg på biblioteket lånt boksen Under Vulkanen, der rummer hele 14 skiver med sang og musik, der ikke fandt plads på de officielle plader. Demooptagelser, B-sider og bidrag til dette og hint. Og her finder man fx Lundells versionering af den gamle traver “Så længe skuden kan gå”.

Og i den anden ende finder man hans udgave af “Forever young”…

Jovist, Lundell er en stor favnende kunstner på linje med Dylan, Springsteen og de andre fra det store Amerika.