25. august 2019 arkiv

Max Webster “Astonish me”

25. august 2019

Ron Sexsmith fortsætter med at grave gode sange frem fra den store sangskat. Og er kommet til “Astonish me”, der er skrevet af Terry Watkinson og oprindeligt blev indspillet af de kanadiske band Max Webster (1973-1982). Det band har jeg ikke lyttet meget til, men det må jeg nok råde bod på.

Smukfest som ønskekoncert

25. august 2019

Smukfest – også kendt som Skanderborgfestivalen – markerede i år sit 40. af slagsen. Og det inkluderede bl.a. en jubilæumskoncert, hvor mange kunstnere kom og optrådte med et af de mindeværdige numre, de gennem årene har spillet for publikum. Og jubilæumskoncerter er blevet genstand for en udsendelse i to dele på DR1. Den første blev sendt i går aftes.

Peter A. G. Nielsen med “Slingre ned ad Vestergade”, TV-2 med “Rigtige  mænd”, Michael Falck med “Superlove”, Lars Lilholt med “Kald det kærlighed” osv. osv. Det mindede mest af alt om en gammeldags ønskekoncert i Danmarks Radio. Ud fra devisen om, at  man giver publikum det, de vil have. Og ingen tvivl om det: Publikum var helt med og sang med, så selv Dodo and the Dodos var imponerede.

Og der er da heller ikke noget galt i sådan en jubilæums-ønskekoncert, for den understregede en ting, som man nogengange glemmer lidt, når man diskuterer festivaler. Nemlig, at det primært handler om publikum. Det er publikum, der skaber en koncert og en festival. Det blev understreget med største tydelighed i går aftes, hvor der var fokus på pop fra firserne. Næste lørdag gælder det så pop fra halvfemserne.