september 2019 arkiv

Stjernestund med The Beatles

30. september 2019

1969 var året, hvor det for alvor lakkede mod enden for The Beatles. Og enden har været til genstand for debat den seneste tid, fordi noget lydmateriale er dukket op som lader antyde, at de alligevel ikke var kommet så langt væk fra hinanden, som den officielle historie fortæller.

Og så faldt jeg over denne video med sangen “Two of us”. Jeg synes, at den på fineste vis viser, at d’herrer sagtens kunne være i stue sammen, når de gik ind i musikken sammen. Det virker harmonisk og afslappet. McCartney med guitaren, Lennon med tyggegummiet og sin guitar og Ringo, der sætter ind med lige netop det, der skal til, på trommerne. En fin lille stjernestund i et år, der ellers bød på meget af det andet.

Åh tog

30. september 2019

I den forgangne weekend kørte jeg omsider i tog igen. Transportbehov og hensyn til klimaet gjorde, at bilen blev valgt fra og erstattet med DSBs regionaltog. Og med en orange billet gav det endnu mere god mening at vælge toget. Der var oven i købet råd til en stor kop kaffe (i 100% miljøvenlig emballage) og en avis (selv om det gjorde lidt ondt at betale 45 kr. for en avis…). Og jeg havde helt glemt, hvor behageligt, det er at køre i tog, og hvor stemningsfuldt det er at opholde sig på en togstation med ankommende og afventende rejsende. Det er ikke sidste gang, jeg tager toget – igen.

Tidligt på færde – morgensang

28. september 2019

 

When morning comes to Morgantown
The merchants roll their awnings down
The milktrucks make their morning rounds
In morning Morgantown

We’ll rise up early, with the sun
To ride the bus while everyone is yawning
And the day is young
In morning Morgantown

Morning Morgantown
Buy your dreams a dollar down
Morning any town you name
Morning’s just the same

We’ll find a table in the shade
And sip our tea and lemonade
And watch the morning on parade
In morning Morgantown

Ladies in their rainbow fashions
Colored stop and go lights flashing
We’ll wink at total strangers passing
In morning Morgantown

Morning Morgantown
Buy your dreams a dollar down
Morning any town you name
Morning’s just the same

I’d like to buy you everything
A wooden bird with painted wings
A window full of colored rings
In morning Morgantown

But the only thing I have to give
To make you smile, to win you with
Are all the mornings still to live
In morning Morgantown

No mainstream music

28. september 2019

I listen to Mexican radio—the local Banda station out of San Jose. I mostly listen to NPR. I don’t listen to mainstream radio anymore. I don’t know the acts and I don’t know the music. It doesn’t interest me, particularly. There are some good modern people. I like Sia. She’s a very original singer. [Linda Ronstadt]

 

 

Carole King: It’s too late – genopført

27. september 2019

Den følsomme feminisme havde fået sin egen landeplage, skrev Torben Bille i forbindelse med 40-året for udgivelsen af singlen “It’s too late”, som var med på Carole Kings megasucces Tapestry. Teksten skyldtes Toni Stern, men Carole sang – og synger – sangen, som var der tale om hendes egne oplevelser (hvad der sikkert også til dels er, fordi de er almengyldige). Og her genopfører hun den så på amerikansk tv.