26. september 2019 arkiv

50: Abbey Road

26. september 2019

Vi kommer ikke uden om det, og Beatles-fans har ventet i månedsvis på fejringen af Liverpool-kvartettens sidste ordinære album Abbey Road. I morgen kommer den obligatoriske jubilæumsboks med restaurerede udgaver af pladens numre. Og dagen i dag er årsdagen for pladens udgivelse.

Selv om Let it be kom efterfølgende, så var Abbey Road den sidste plade. Og en plade, der viste og beviste, at nok var gruppens tid som sammentømret enhed nået til sin afslutning, men det betød ikke, at skabertrangen og idérigdommen hos komponisterne, musikerne og produceren var udtømte. Og for ganske nylig afslørede en hidtil ukendt optagelse med gruppens medlemmer, at det dengang slet ikke var udelukket, at der ville komme mere. Men sådan skulle det så ikke være, og fred med det. Syv år på berømmelsens tinde fik de fire og skabte musik, der stadigvæk kan inspirere og ægge til diskussion. Og mere kan man vel ikke forlange af moderne populærmusik.

Harry Nilsson – Lost and Found

26. september 2019

Også sangeren og sangskriveren Harry Nilsson sender os musik fra hinsides graven. En række hidtil uudsendte demoindspilninger, der vist skulle have været Nilssons sidste rigtige album, ser nu dagens lys på en plade med titlen Lost and Found. Lyt med her.