8. oktober 2019 arkiv

Melodien på hjernen – Can anyone explain….

8. oktober 2019

Øv nu er også Barrie Masters død…

8. oktober 2019

Ovre hos Mod Strømmen erfarer jeg, at Barrie Masters – grundlægger og forgrundsfigur i Eddie & the Hot Rods – er død. Og jeg forsøger forgæves at researche mig frem til dødsårsagen. Men får kun at vide, at det kom pludseligt og chokerende for de nærmeste. Måske ville hjertet bare ikke mere…

Legenden vil, at Eddie & the Hot Rods ikke var et punkband, men derimod et pubrockband på linje med konkurrenterne og forbillederne i Dr Feelgood. Men i hvert fald var bandet med til at kickstarte det opgør med rockmusikken, der var blevet lidt for pæn, poleret og mainsstream sidste i halvfjerdserne. Et opgør og oprør, hvor det handlede om at finde tilbage til rockens elementarpartikler tilsat en god portion ungdommelig libido og fandenivoldskhed.

Masters var med hele vejen – også gennem de mange gendannelser efter den første opløsning i 1981. Den sidste plade 35 Years of Teenage Depression – et opkog af gruppens gamle sange – kom i 2011. Og efter Masters død er det nok tvivlsomt, om vi får mere at høre fra Eddie & the Hot Rods. Desværre.