27. oktober 2019 arkiv

Discovering John Lennon

27. oktober 2019

For øjeblikket er det muligt – på DRK – at se en dokumentarfilm om John Lennon. Den misvisende og alt for journalistisk-populistiske danske titel er Ikonet John Lennon. Den originale titel siger meget mere om hvilket ærinde dokumentaren er ud i: Discovering Lennon. Altså et forsøg på at af-sløre eller af-dække noget om personen John Lennon. Og der er fandens til forskel på at fremstille Lennon som et ikon – et mediegenkendeligt billede af en person – og så at forsøget at sige noget om personen ud fra interviews, tv-klip og andet dokumentarisk stof. Fandens til forskel. Så den britiske dokumentar foregøgler os ikke, at den vil eller kan fortælle den fulde og endelige sandhed om John Lennon, for det er selvfølgelig ikke muligt. Men den giver et billede, en fortolkning af, hvilken personlighed Lennon (også) var. Og så langt så godt.

[De to fotos ovenfor er såkaldte screen snapshots fra dokumentarfilmen]

Dødsfald: Paul Barrere – Little Feat

27. oktober 2019

Næppe har jeg tændt for computeren, før den triste meddelelse om, at Paul Barrere er død på UCLA hospitalet. Barrere havde spillet med et hav af musikere, da han i 1972 blev indlemmet i Little Feat og blev et toneangivende medlem som sanger, bassist og guitarist. Han skrev flere at gruppens bedste sange, fx “Skin it back”, “Feats don’t fail me now” og “All that you dream”. Stilistisk bredte Barrere sig vidt, fra rock til cajun, og han var med til at give Little Feat det americana-flavour.

Ud over sit virke i Feat, havde han en solokarriere, der kastede tre album af sig, og han spillet sammen med Fred Tacket (også Little Feat) i en duo (to livealbums) og med Bluesbusters, der indspillede tre album. Han nåede at turnere med Bob Dylan og resterne af Grateful Dead i Phil Lesh and Friends.

For tre år siden fik Barrere konstateret leverkræft, og man må formode, at det er den sygdom, der nu har taget livet af ham. Han blev 71 år.