2. november 2019 arkiv

Til lykke til Svend Åge Madsen – 80

2. november 2019

[Foto lånt fra Facebook]

Til lykke til Århus’ store forfatter, Svend Åge Madsen, der i dag fylder 80 år. Heldigvis har han mange historier tilbage at fortælle (kan man læse i Weekendavisens interview med Madsen denne weekend). Og jeg glemmer aldrig, da jeg første gang læste noget af Madsen. Jeg var lige begyndt at studere nordisk sprog og litteratur (populært kaldet “danskstudiet”, hvilket nu var en tilsnigelse) på Århus Universitet i 1973. Og vi fik til opgave at læse Madsens roman “Liget og lysten”, hvor forfatteren sindrigt skriver erotisk roman og kriminalroman sammen. Og over det hele skinner to sole og en mærkelig genstand, der nok ved nærmere eftersyn ligner forfatterens pen… Måske man skulle læse den igen i dagens anledning.

Maria McKee er tilbage

2. november 2019

Og nu, hvor vi er ved de store kvindestemmer, så forlyder det, at Maria Mckee vender tilbage på plade med La Vita Nuevo. Sidst vi hørte noget var i 2007 med Late December og 2008 med Live at the BBC. Hvad der er sket i den mellemliggende tid skal jeg ikke gøre mig klog på, men dejligt at McKee, der gjorde Lone Justice til et helt særligt band,  er tilbage.

k. d. lang – 58

2. november 2019

Kathryn Dawn Lang, bedre kendt som k. d. lang, fylder 58 år i dag, og alene det forhold, at hun har antydet, at sangkarrieren er gået på hæld, gør, at bloggen her vil vifte med flaget og krydse fingre og tæer for, at hun skifter mening og vender tilbage til scenerne og til pladestudiet. For få af vor tids kvindelige kunstnere synger så godt som hun. Efter min mening er hun en af de få, der har formået at føre faklen videre efter Linda Ronstadt med en stemme, der har en hel særlig valør og intensitet. Og så formår hun – som Ronstadt – at synge alskens genrer, fra pop til jazz, fra country til rock. Jo, k. d. må godt vende tilbage for fuld udblæsning, når hun har sundet sig.

Algiers lader høre fra sig

2. november 2019

Det er næsten et år siden, Atlantas Algiers gæstede Atlas i Aarhus og gav en af de mindeværdige koncerter. Og nu lader de så høre fra sig igen med løftet om en ny plade – deres tredje – til januar. There Is No New Year skal de hedde.