3. november 2019 arkiv

50: Creedence Clearwater Revival – Willy and the Poor Boys

3. november 2019

Det flaskede sig virkeligt for Creedence Clearwater Revivial i 1969. Bandet var brudt igennem i 1967-68 med tre singler, bl.a. Suzie Q og I put a spell on you. Så 1969 handlede om smede medens jernet var varmt. Det førte til album nr. 2 Bayou Country med hitsinglerne “Proud Mary” og “Bad Moon Rising”. Og så fulgte album nr. 3 Green River, hvor titelsangen kom ud som single.

Og samtidig turnerede bandet intenst og optrådte både på Atlanta Pop Festival og Woodstock. Ganske vist kom deres optræden ikke med i filmen og på pladerne fra Woodstock (i første omgang), men deres optræden havde gjort indtryk på publikum endda.

Bandet holdt dampen oppe og lavede album nr. 3 det år, Willy and the Poor Boys, der brændte igennem med klassikere som “Down on the Corner”, “Fortunate Son” og “Cotton Fields”. Pladen faldt i kritikernes smag og blev kaldt bandets bedste. Selv Robert Christgau måtte overgive sig.

Suspicious Minds

3. november 2019

Med indgangen til november 1968, indtog Elvis Presley førstepladsen på den amerikanske singlehitliste. Det var syv år siden, han sidste gang havde en plade på toppen af den liste. 1968 var et comeback-år for Presley. Først og fremmest med den tv-transmitterede Comeback Special, der viste en adræt og energisk Elvis. Og “Suspicious Minds” kunne ride videre på den bølge af fornyet interesse, der var opstået. The King var tilbage.