22. november 2019 arkiv

Mere tysk: Dreiviertelblut

22. november 2019

Dreiviertelblut (trefjerdelblod) er sådan et band, man leder forgæves efter på bibliotekernes fælles hjemmeside. På deres egen betegner de deres musik som “folklorefri” folkemusik. Jeg kunne komme på andre genrebetegnelser, men lad os bare sige, at bandet spiller en form for moderne musik, der er farvet af lidt af hvert.

Gruppen stammer fra Oberbayern og blev dannet af Sebastian Horn og Gerd Baumann i  2012. Sidstnævnte er filmkomponist og Dreiviertelblut har da også været leveringsdygtig til nogle tyske krimier på tv. Den første pladen kom 2013 med titlen LIeder vom Unterholz, der blev fulgt op af Finsterlieder i 2016. Og i 2018 kom Diskotek Maria Elend. Der er også kommet et livealbum hvor Dreiviertelblut optræder sammen med Mücnhens filharmonikere.

Ulf Lundell – ultimo 2019

22. november 2019

Som nævnt er Ulf Lundell tilbage og i fuld vigør. I dag udgiver han således singlen “Stockholm i December”. Den kommer også i rød vinyl til december.

Og ude er også albummet Omaha: ruff, hvor han vender tilbage til albummet Omaha men i en skrabet udgave. En slags ur-Omaha, uden alle pladestudiets muligheder for at lægge lag på. Naked Omaha.