5. december 2019 arkiv

50: Rolling Stones – Let it bleed

5. december 2019

Rullestenens bidrag til 69-albumlisten blev Let it bleed, der er fuld af nu klassiske Stones-sange – fra “Gimme Shelter” til “Midnight Rambler”.

Johnny Madsen i Bekaa dalen

5. december 2019

Den danske journalist Puk Damsgaard fortsætter sine fortællinger om Mellemøsten. Først havde hun, som omtalt, Suzanne Brøgger med som gæst og medoplever. Og i den seneste udsendelse havde hun slagteren, kokken, komikeren m.m. Simon Jul med i Lebanon. For at lave mad og spille musik blandt syriske flygtninge og lokale. Og igen oplevede man, at der bag underholdningsfacaden i programmet var vigtige oplysninger at hente om fx den ekstreme flygtningesituation i Lebanon, hvor flygtningene lever under kummerlige forhold og ved deres blotte tilstedeværelse er med til at tvinge Lebanon i knæ økonomisk, så resultatet er stor fattigdom blandt almindelige libanesere osv. Og man fik et lille indblik i den politiske situation i landet, hvor magthaverne fx i et forsøg på at fastholde magten forhindrer unge landmænd i at dyrke andet en hash på de store frugtbare arealer i Bekaa dalen. Små fortællinger, små indblik i en virkelighed, som pressen ellers sjældent kommer i nærheden af, fordi det hele drukner i store nyhedsoverskrifter. Og vigtige fortællinger, hvis man ønsker at forstå, hvad der foregår i Europas baggård.

Og udsendelsen ender med, at Puk og Simon sidder under den libanesiske aftenhimmel og lytter til Johnny Madsen og hans “Stjernehimmel”, der dulmer deres angst som rejsende i en vild og voldsom verden.