9. december 2019 arkiv

Judy Dench – 85

9. december 2019

[Foto lånt fra Wikipedia]

Jeg har en svaghed for Storbritanniens gamle damer udi skuespillets kunst. Og øverst oppe på min private rangliste over skuespillerinder fra den anden side af Vesterhavet finder man Dame Judy Dench, der bl.a. er kendt fra sin rolle som Bond-chefen M i en række James Bond-film. Men hendes filmografi er alenlang og rummer kun fine præstationer fra Denchs side. Og – hun kan det hele. Hele spektret fra Shakespeares alvor til humor i ultralette, britiske komedier. Et godt, kort indblik i hendes karriere får man i dokumentaren Nothing like a Dame, hvor hun optræder som sig selv sammen med Maggie Smith, Joan Plowright og Eileen Atkins. De snakker, pludrer og sladrer sig gennem deres liv og erfaringer som skuespillerinder. En sand fornøjelse for en anglofil elsker at store damer.

Dylan på universitetet

9. december 2019

Da Bob Dylan modtog Nobelprisen i litteratur, lovede litteraturprofessor Anne-Marie Mai sig selv, at hun dels ville skrive en bog om Dylan, og dels ville arrangere et seminar om samme. Bogen er udkommet under titlen Digteren Dylan. Og seminaret har også været afviklet i Odense med deltagelse af en række Dylan-kendere fra nær og fjern.

Og for at det ikke skal være løgn, så har den lille danske tv-kanal DK4 optaget en lille serie indslag fra seminaret, hvor Mai interviewer nogle af den deltagende dylanologer. Og dem kan man se i denne måned på kanalen (se her). Og man får i det mindste et godt indtryk af, hvor bred interessen er for his Bobness.