21. december 2019 arkiv

Jul med løverne

21. december 2019

Det er nok meget passende, at latino-rock-bandet Los Lobos dukker op her lige op til jul. For det er alt for længe siden – fem år faktisk – man har hørt noget til dem på plade. Men her er de altså med julelys og hele udtrækket.

Forbi Pompeji og Herkulanum

21. december 2019

På billedet ovenfor ser man Herkules, der på mandsvis sår og pisser. Det er en af de mange attraktioner, man kan opleve på Moesgaard Museeum, hvor udstillingen “På vej mod katastrofen – Pompeji og Herkulanum” kan ses frem til den 10. maj 2020. Og det er en på alle måder anbefalelsesværdig udstilling, som enhver med interesse for  historie og beslægtede fagområder bør unde sig at se og ikke mindst opleve. For selv om udstillingen ikke er voldsom stor (og dermed voldsomt besværligt at nå igennem og omkring…), så får man både et historisk overblik og indblik i mange små detaljer om Romerriget i den periode.

Noget, der især gjorde indtryk på mig, er et rum, hvor man fortæller om de mennesker, der blev ofre for Pompejis og Herkulanums ødelæggelse. Om de 30 timer, det foregik, og de små fortællinger om menneskenes forgæves forsøg på at undslippe vulkanudbruddets voldsomhed.