3. januar 2020 arkiv

Birger

3. januar 2020

Og medens fingrene danser hen over det vaskbare tastatur, så dukker Birgit Lystager op på P8Jazz, der slap for mediedøden og fortsætter dette år med. Birgit Lystager, som jeg altid (siden hun kom frem) har holdt af. Af samme grund investerede jeg i det lille bokssæt, der kom for et par år siden med det bedste fra hende. Desværre bremsede en bilulykke Lystagers sangkarriere op. Men en snes år blev det dog til. Nok til at hun stadigvæk huskes for sine sangen inden for jazz og danskpop – af såvel anmeldere og publikum. – Og hvem kan mon synge en sang om Birger, hvis ikke netop Birgit Lystager.

Der regner…

3. januar 2020

Det regner. Ikke silende regn, men stille, næsten umærkelig regn. Men hunden, min ven, ved det. Og han forsøger at holde sig uden for regnens rækkevidde, går langs husmurene på den halve meter, der er tør og under hustagets beskyttelse. Og han kigger på mig med det blik, der siger: Det her gider jeg altså ikke, så det er med at få overstået det med nødtørften.

Heldigvis er viceværten på sit kontor, og vi kan lige slå et par minutter ihjel i hans selskab. Og han gider godt klø hunde på ryggen og bag ørerne, så det udsætter hundens lidelser lidt. Men så er vi ude igen og hunden kender den korteste vej, når det ikke kan være anderledes. Hen langst den store græsplæne, hvor der er masser af gode (hunde)dufte og rige muligheder for at lette ben og måske endda for at krumme sig sammen og lægge et visitkort, som jeg så kan samle op i mine medbragte sorte, biologisk nedbrydelige poser, for så at smide dem i nærmeste affaldscontainer.  Og så videre – just walking the dog in the rain.