9. januar 2020 arkiv

Hvem var/er Tanya Day?

9. januar 2020

På ovenstående fotos ser man sangerinden Tanya Day optræde på Star Club i Hamborg i 1962. Backingbandet var – ja, såmæn – The Beatles. Men hvem er/var denne sangerinde?

Googlesøgemaskinen afslører ikke meget, men dog at blondinen optrådte med mange forskellige backinggrupper og gik under øgenavnet Tanya Day The Turkish Towel Girl, selv om ingen vist havde set hende med et håndklæde.

Man kan også læse, at Tanya var en attraktiv blondine, der havde en imponerende optræden, der kunne kompensere for hendes vokale begrænsninger. Det fremgår også, at hun i hvert fald fik indspillet en plade med The Nu-Notes (der skulle inkludere en ung Richie Blackmore på guitar) – “I get so lonely” – og at hun på et tidspunkt rejste til Israel, hvorefter informationerne om hendes ophører.

Og endnu en fødselsdag: Ron Sexsmith – 56

9. januar 2020

Selvfølgelig fylder Elvis og Bowie meget, men det er ingen grund til at glemme min egen favoritsangskriver Ron Sexsmith, selv om han er en årsunge i den sammenhæng. Også han fyldte år i går, hele 56 af slagsen. Og det kan vi passende markere med hans køkkenbordsudgave af Ray Davies’ “Harry Rag”. Måske fødselsdagen vil sætte lidt skub i køkkenbordet igen…