17. januar 2020 arkiv

Dage i Laurel Canyon

17. januar 2020

Laurel Canyon er et bjergrigt område i Hollywood Hills ved Los Angeles. Men det er også navnet på en af de lokaliteter, der blev centrer for tressernes og halvfjerdsernes såkaldt “mod-kulturelle” strømninger i amerikansk kultur. Det var således her cremen af periodens rockmusikere boede og opholdt sig og skabte den musik, der kom til at bære perioden. Fra Frank Zappa til the Monkees. Stedet er for nylig blevet portrætteret i dokumentaren Echo of Lauren Canyon.

Og på Laurel Canyoun Days: West Coast Folk and Rock får man et smukt tværsnit af den musik, der blev til på den lokalitet. Desværre findes opsamlingen vist kun som streaming (du kan lytte med her), selv om den fortjener at blive trykt på vinyl og brændt på CD.

Troels Trier – 80

17. januar 2020

[. Foto: Stephen Freiheit Foto må trykkes uden vederlag på betingelse af at fotografen krediteres i by-line. Jf. Triers egen hjemmeside]

Billedkunst, Røde Mor, soloplader, duo med Rebecca Brüel, økologisk landbrug og meget mere. Troels Trier er ikke sådan at holde fast i, heller ikke i dag, hvor han runder de 80 år. I det forgangne årti var ham med til Røde Mors afskedskoncert. Men det var ikke første gang, og lur mig om ikke det gamle agit-pop-rock-band kan finde på at rejse sig igen og synge de gamle sange mod den skide kapitalisme og al dens elendighed. Til lykke til Troels. Vi håber, der er mange gode år i ham endnu. Og så er der en passende lejlighed til at blive mindet om Røde Mors forunderlige blanding af samfundskritik og poesi. LIl’ Johnnys mund.