22. februar 2020 arkiv

Hjemmedyrket Neil Young

22. februar 2020

Når man har været så længe undervejs som Neil Young – og været så produktiv, så behøver man ikke at udsende nyt, hver gang der skal en plade på markedet. Så derfor er der også god ræson i, at Young på det seneste er gået i arkiverne for at finde gemte skatte.

Og det er sikkert og vist, at næste udgivelse med Young er et album, der har været velkendt af fans og bootlegsamlere. Nemlig albummet Homegrown, der blev indspillet hen over årsskiftet 1974-75. Der er tale om overvejende akustiske indspilninger, der i følge manden selv udgør et missing link mellem Harvest, Comes a Time, Old Ways og Harvest Moon. Det siger lidt om, hvor vi er henne i repertoiret. Neil Young nåede så langt, at coveret til albummet blev lavet, men fik ikke udsendt pladen, fordi den var – dengang – lidt for personlig (kærestesorger) og nedtrykt. I stedet kom Tonight’s the Night.

Men tiden læger alle sår, som man siger, og nu skulle Young have lagt den tids kærestesorger bag sig og kunne udsende pladen. Og have følgende spilleliste:

Side A

 1. Separate Ways
 2. Try
 3. Mexico
 4. Love is a Rose
 5. Homegrown
 6. Florida
 7. Kansas

Side B

 1. We Don’t Smoke It
 2. White Line
 3. Vacancy
 4. Little Wing
 5. Star of Bethlehem

Lou Reed og rock and roll

22. februar 2020

“Music was what bothered me, what interested me. I always believed that I have something important to say and I said it. That’s why I survived, because I still believe I’ve got something to say. My God is rock and roll. It’s an obscure power that can change your life.”
LOU REED

[Fra et interview med American Songwriter i 2000]